Latent business innsikt verdt milliarder

Beregnet lesetid: 3 minutes

Jeg har aldri vært en lærer som fokuserer på tips og triks, fremfor solide prinsipper og strategier for å vokse en bedrift. Jeg har alltid vært glad i intervjuer, dokumentarer og til og med filmer om de viktigste skaperne, gründerne og idrettsstjernene i verden. Disse har en tendens til å droppe gullkorn og dyp innsikt som gjør dem til dem de har blitt. 

For noen år siden så jeg et intervju med verdens rikeste mann Jeff Bezos, skaperen av blant annet Amazon og andre tjenester. Det kom et punkt i intervjuet, som har vist seg å være en av de viktigste lærdommene jeg noensinne har fått med meg. 

Journalisten spurte Bezos om hva som blir de store nye innovasjonene han vil fokusere på i fremtiden. Bezos stoppet i noen sekunder, klødde seg på haken, og svarte noe alla dette: Vet du, det er ikke alltid «det store nye» som er det viktigste å spørre seg om. I blant så er det viktigste å fokusere på hva som faktisk fungerer, aldri vil slutte å fungere, som man kan fortsette å bruke…  

Smak  litt på den, og tenk på dette. 

Tidligere når jeg har holdt kurs og snakket frem og tilbake med deltagerne over «tv-shopp»-løsninger som ofte prøver å kapre kundene våre sine interesser, får man ofte høre om klisje-ting som kremer mot smerte, slankeprodukter, elektroniske belter som gir deg sixpack, og andre ting du sikkert klarer å komme på selv. Produsentene av reklamene driver, med vel å vite, å promoterer produkter, som sannsynligvis vil havne i en skuff eller bli brukt som tørkestativ på et senere tidspunkt. En annen ting som de er vel vitende om, er at de prøver å appellere til late kunder som ikke gidder å prøve å ta tak i ting på en seriøs måte. Jeg sier ikke det er noe galt med denne type menneske eller kunde, men det er kanskje ikke de du vil ha som kunde i din helse og treningsbedrift. 

Hva er det som faktisk fungerer, aldri vil slutte å fungere, som man kan fortsette å bruke? jo… tjenester som tilbyr tett en-til-en oppfølging som personlig trening, fysioterapi, kiropraktikk, og flere.  Legger du opp markedsføringen din på den samme måten som de quick-fix metodene TV-shopp reklamene gjør, vil du tiltrekke dette kunde-sortimentet.

Hvis du derimot vil ha seriøse kunder, må dette gjenspeiles i hvordan du markedsfører deg selv og tjenestene dine.  I det kommende kurset jeg skal lansere senere i år, vil jeg gå i dybden på hvordan du kan analysere og pragmatisk bruke innsikt om markedets bevissthetsnivåer og markedsalternativer.  Han første som avslørte hvordan denne kunnskapen ble brukt, var en som er ansett å være en av de viktigste bidragsyterne til markedsføringen noensinne. Boka hans er så vanskelig å finne, at de få brukte eksemplarene som finnes i Ebay går for flere hundre dollar. Denne var også i sin tid den mest stjålede boka fra bibliotekene i USA. Jeg var heldig og fikk tak i et eksemplar for noen tusenlapper for noen år siden, og visdommen og innsikten i boka er i kategorien hva er det som faktisk fungerer, aldri vil slutte å fungere, som man kan fortsette å bruke… 

Dette er noe helt annet enn å få følgere og likes i sosiale medier. Dette handler om å få kvalitetskunder som forblir lojale i mange år, og refererer andre kunder til deg og dermed vokser bedriften din). 

Hvis du i mellomtiden vil ha tilgang til en bank med markedsføringsgull, så sjekk ut Cristian-Riveros appen du får tilgang til ved å registrere deg her: https://crisr.me/fptapp   

For din fremgang, 

Cristian Riveros 

Skroll til toppen